Bestyrelsen som strateg-i en socialt konstrueret verden - Christensen, Søren; Westenholz, Ann (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
I artiklen argumenteres for, at bestyrelser i danske virksomheder er blevet socialt konstrueret som vigtige beslutningsenheder i virksomhederne. Siden 1974 har medarbejdere valgt repræsentanter til bestyrelsen. I dag kan medarbejderne vælge en tredjedel af bestyrelsesmedlemmerne. På trods af bestyrelsens nye sammensætning har den udviklet sig til et team, der anvender integrative beslutningsprocesser (March & Olsen) samtidig med, at bestyrelsen er i stand til at overbevise interessenter, pressen og offentligheden om dens vigtige plads i ledelsen af virksomheden. Denne udvikling forstås blandt andet ved hjælp af en radikal socialpsykologisk udgave af ledelsesteorien (Meindl) og gennem anvendelse af Goffmans teatermetafor på bestyrelsens arbejde.1