Ansættelse af seniorer: Hvilken type virksomheder rekrutterer seniorer – og hvorfor? - Jensen, Per H.; Lolle, Henrik Lauridsen; Travernier, Wouter De (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2020)
I de senere år er der sket en markant ændring i seniorernes vilkår på arbejdsmarkedet. Antallet af beskæftigede seniorer er nærmest eksploderet. Beskæftigelsesfrekvensen blandt de 55-64-årige er steget fra 56 til 71 i perioden 2000 til 2018. Imidlertid ved vi meget lidt om, hvor på arbejdsmarkedet seniorerne har fundet beskæftigelse, hvorfor formålet med denne artikel er at analysere, hvad det er for type virksomheder (og brancher), der især er disponerede for at ansætte nye 55-64-årige medarbejdere. Det væsentligste fund er, at seniorer rekrutteres på virksomheder, hvor gennemsnitsalderen på arbejdspladsens ledelseslag er høj, men især på virksomheder hvor der i forvejen er mange seniorer ansatte. Ligeledes har virksomhedens størrelsen en betydning for, om der rekrutteres seniorer. Især store virksomheder er tilbøjelige til at trække seniorer ind i virksomheden.