Etikkens kuperede terræn - etiske principper og etiske kompetence i socialt arbejde - Engelsen, Søren; Christiansen, Regina; Emiliussen, Jakob (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2020)
En praksisorienteret professionsetik er vigtigt i socialt arbejde. Med udgangspunkt i en fi losofi sk undersøgelse, som vi understøtter med kvalitativ analyse af interviews af ældreplejere, argumenterer vi i artiklen for, at et fokus på etiske principper i professionsetik for socialt arbejde er utilstrækkeligt. Vi må udvide fokusområderne for den normative professionsetik og gøre den besværlige vej til etikkens højere mål til selvstændigt emne. Vi må undersøge, hvad der skal til for at kunne navigere kvalifi ceret i etikkens kuperede terræn.