Metodelygten - Når standardiseret ledelsesinformation forandrer socialarbejderens handle- og refleksionsrum - Christensen, Michael; Madsen, Martin Alexander (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2018)
Artiklen fokuserer på, hvordan et stramt forvaltningsmæssigt fokus på standardiserede data og løsninger kan producere en række blinde pletter og uhensigtsmæssige praksisser i det sociale arbejde. Hvis metoderne implementeres for rigidt som en del af en forvaltningsmæssig styringsog handlingsramme risikerer socialarbejderne at blive fremmedgjorte og miste kontrol over eget arbejde.