Illusionen om de mest udsatte sociale klienters inklusion på arbejdsmarkedet: Udsatte sociale klienters vedvarende ledelse af sig selv som afvigere i retning af normaliteten - Bülck, Peter (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2018)
I de sidste 30 år er der produceret begreber og forestillinger, der tilsammen har gjort, at vi i dag kan opfatte de mest udsatte sociale klienter som nogle, der er på vej til at blive en del af arbejdsmarkedet, hvis og såfremt at de ser dagens lys og udvikler sig i overensstemmelse med deres iboende potentiale. Opfattelsen er, at udsatte sociale klienter er underudviklede, og at de er i en aktuel dårlig situation på vej mod et højere udviklingsstadie. Med fleksjob og førtidspensionsreformen fra d. 1-1-13 ses denne logik i sin mest ekstreme udgave. Forestillingen om det rummelige arbejdsmarked iværksættes med henblik på at få tiltag, som eksempelvis de seneste to førtidspensionsreformer fra 2003 og 2013, til at fremstå som om, de primært handler om inklusion af de mest udsatte sociale klienter på arbejdsmarkedet.