Obligatorisk arbejdsmiljøuddannelse svigter det psykiske arbejdsmiljø — kvalitetsløft efterlyses - Ladegaard, Yun; Skakon, Janne; Mortensen, Mille; Høgh, Annie; Holten, Ann-Louise (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2016)
I Danmark skal alle arbejdspladser med 10 eller flere ansatte have en arbejdsmiljøorganisation. Denne består af arbejdsledere og medarbejdervalgte arbejdsmiljørepræsentanter, som skal varetage arbejdspladsens sundheds- og sikkerhedsarbejde. Den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse (OAU) skal klæde arbejdsmiljøorganisationens medlemmer på til at løfte opgaven. OAU er således det lovmæssigt foreskrevne, faglige fundament for arbejdsmiljøarbejdet på danske virksomheder. Imidlertid ruster uddannelsen ikke i tilstrækkelig grad arbejdsmiljøorganisationen til at kunne forebygge og håndtere udfordringer i det psykiske arbejdsmiljø. LO og FTF vurderer, at dårligt arbejdsmiljø koster samfundet over 60 mia. årligt (Løvgren 2015). Der er således meget at spare ved at opkvalificere arbejdsmiljøorganisationens kompetencer gennem en forbedring af OAU.