Social dumping — et særligt problem for byggebranchen? - Grillis, Anna-Natalia; Dyreborg, Johnny (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2015)
Bygge-og anlægsbranchen er ofte identificeret som særligt sårbar over for social dumping. Job i byggesektoren i Danmark falder i stigende grad til udlændinge, og disse udlændinge er overrepræsenterede i ulykkesstatistikken. Det overordnede formål med denne artikel er at afklare begrebet social dumping som udgangspunkt for en diskussion af de problemer, der er med social dumping i bygge- og anlægsbranchen. Artiklen konkluderer, at social dumping kan afgrænses som fænomen ved at fokusere på de underliggende mekanismer, og at social dumping især sætter lønreguleringen i Danmark under pres. Arbejdstilsynets særlige social dumping-indsats kan først og fremmest begrænse konsekvenserne af social dumping, men kun i mindre grad berøre de underliggende mekanismer.