Det aktive menneskes triumf? — en analyse af de omfattende forandringer af kategoriseringen af kontanthjælpsmodtageren - Nielsen, Mathias Herup (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2015)
Artiklen beskæftiger sig med de kategorier, som benyttes af medarbejdere i landets kommuner til at beskrive kontanthjælpsmodtageres jobparathed. Reform for reform har kategorierne gennemgået gennemgribende forandringer: Fra at kategorisere kontanthjælpsmodtagere som mennesker med forskellige problemer til at beskrive dem som parate mennesker med iboende potentiale til aktivitet.