Er der evidens for antagelserne i beskæftigelsesindsatsen for sygedagpengemodtagere? - Sieling-Monas, Stella Mia; Bredgaard, Thomas; Sieling-Monas, Stella Mia; Bredgaard, Thomas (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2015)
Det seneste årti er beskæftigelsesindsatsen for sygedagpengemodtagere udvidet og intensiveret. Der er nu krav i lovgivningen om, at kommunerne skal iværksætte en aktiv, tidlig, tværfaglig og helhedsorienteret beskæftigelsesindsats for at få sygedagpengemodtagere i arbejde. Men i hvilken udstrækning er der forskningsmæssigt belæg for antagelserne i sygedagpengeindsatsen? Det undersøges i denne artikel: dels ved at synliggøre og systematisere antagelserne i sygedagpengelovgivningen, dels ved en gennemgang og evaluering af den nyeste danske og internationale litteratur på området.