Frontlinjearbejdet i leveringen af aktiv beskæftigelsespolitik — hvordan faglige, organisatoriske og styringsmæssige kontekster påvirker dette - Caswell, Dorte; Larsen, Flemming; Caswell, Dorte; Larsen, Flemming (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2015)
Når det handler om frontmedarbejdernes betydning for beskæftigelsespolitikken, er der flere konkurrerende perspektiver, hvor frontmedarbejderne både kan ses som 'agenter' eller 'forstyrrende' elementer for politikrealisering, 'medierende' i forhold til at sammenkoble politik og konkret problemløsning og endelige som 'politiske aktører' i forhold til at ændre politik ved hjælp af nye måder at styre de serviceleverende organisationer og deres frontmedarbejdere på. Argumentet i denne artikel er, at disse perspektiver må ses i sammenhæng, hvorfor frontlinjearbejdet må fortolkes i sammenhæng med både faglige, organisatoriske, styringsmæssige og politiske kontekster. Ved at analysere udviklingen og den aktuelle situation i frontlinjearbejdet på beskæftigelsesområdet (set i forhold til skiftet modet mere 'aktivt' velfærdsregime) vises, hvordan frontlinjearbejdet i leveringen af en aktiv beskæftigelsespolitik må forstås og fortolkes gennem flere typer af kontekster.