Beskæftigelsesindsatsen i et brugerperspektiv - Bjørnholt, Bente; Jørgensen, Jens Hørby (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2014)
Brugeren er igen i centrum, også i beskæftigelsesindsatsen. Hvordan man inddrager brugerne er imidlertid ikke lige til, og på beskæftigelsesområdet mangler en mere systematisk tilgang til brugerinddragelse. Artiklen her diskuterer hvordan man kan gennemføre brugerundersøgelser på beskæftigelsesområdet, og i tre kommuner testes forskellige typer af spørgeskemabaserede brugerundersøgelser. Med afsæt i overvejelser om værdier, viden, genstandsfelt og anvendelse skitseres det hvordan brugerundersøgelser ikke er en neutral aktivitet. De metodiske valg indebærer en prioritering af nogle perspektiver og interesser fremfor andre, og de metodiske valg tages under hensyn til den interessebetonede kontekst som undersøgelserne gennemføres i.