Konfliktende konfliktforståelser — meningsskabelse og handlerum i konflikter på arbejdspladsen - Mikkelsen, Elisabeth Naima (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2014)
Konflikter på arbejdet har stor betydning for trivslen på arbejdet og for oplevelsen af arbejdsmiljøet. Mit fokus på konflikter i denne artikel tager en lidt anden drejning, end konfliktforskning vanligt gør. I stedet for feks. at tage udgangspunkt i om konflikterne er opgave-eller relationsrelaterede, en distinktion som har vundet stor indpas i forståelsen af konflikter, så er mit fokus i denne artikel på aktørernes meningsskabelse i konflikter og samspillet mellem meningsskabelse og handling. Med dette fokus forsøger jeg at forstå, hvorfor konflikter udspiller sig, som de gør, og hvad det er for handlerum, der defineres for at håndtere og ændre konflikterne. Det betyder, at jeg i denne undersøgelse af konflikter fokuserer på, hvordan medarbejdere og ledere tænker om konflikter frem for at analysere konflikter som en objektiv størrelse.