Fra TR til HR og tilbage igen - Raben, Peter (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2013)
Human Ressource Management (HR) er en udfordring for det danske arbejdsmarked og ikke mindst for den rolle, som fagforeninger og tillidsrepræsentanter (TR) spiller. Hvis ikke HR skal blive endnu et af de missiler, der truer med at skyde den danske model ned, må indførelsen af HR ske i samspil med og som udbygning af de samarbejdsformer, som arbejdsmarkedets parter gennem mere end 100 års forhandling og kamp har udviklet.