Almengørelse af overenskomster— lovsikret almengørelse kan være et redskab i kampen mod løndumping - Moos, Bent; Nielsen, Kent J. (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2012)
D enne kronik vil argumentere for, at en lovsikret mulighed for almengørelse af overenskomster i konkrete brancher er et nødvendigt supplement i kampen for at sikre overenskomstdækningen på det private arbejdsmarked. Almengørelse betyder, at Folketinget vedtager en generel lov, hvorefter arbejdsmarkedets parter opnår ret til at almengøre den dominerende overenskomst i en branche.