"Jeg vil lave noget, hvor jeg kan finde en livsglæde og føle, at jeg gør en forskel" — mænds motivationer for at vælge omsorgsarbejde - Warming, Kenn; Warming, Kenn (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2011)
Temaet for denne artikel er mænds bevæggrunde for at søge beskæftigelse i kvindedominerede omsorgsfag. Med afsæt i empiriske interviewdata illustrerer og dokumenterer artiklen, at et bevidst fravalg af traditionelle mandearbejdspladser samtidig medet ønske om at gøre en forskel og være i stand til at balancere familie- og arbejdsliv motiverer mænd til at vælge kønsutraditionelle karriereveje. Dette valg er dog ikke omkostningsfrit, idet mændenes kønsidentitet bringes i spil, og de afkræves forklaringer, som legitimerer denne atypiske adfærd, såfremt de vil undgå at 'tabe' maskulinitet og stadig opfattes som 'rigtige' mænd.