Jobcentret som flerarmet nisse - tegneøvelser som dynamo og diagnostisk værktøj i organisationsanalyser - Breidahl, Karen; Seemann, Janne (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2009)
Med udgangspunkt i et case studium af et af Danmarks 91 jobcentre eksemplificeres, hvordan helt simple tegninger, udført af ansatte på et arbejdsseminar, kan indfange fundamentale pro- blemer og spørgsmål vedrørende organisation. Artiklen præsenterer hermed en datagenere- ringsmetode benævnt 'tegneøvelse', der skal forstås som et bidrag til udvikling af fokusgrup- peinterviewet som metode.