Jobchancer — betydningen af netværk og virksomheders rekrutteringspraksis - Pedersen, Jacob Jepsen (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2008)
Hvorfor har nogle arbejdsløse, i en situation med historisk lav ledighed, tilsyneladende stadig mere end svært ved at komme i beskæftigelse? Med baggrund i internationale studier af sociale netværks betydning og virksomheders rekrutteringspraksis tilbyder indeværende artikel en række supplerende variable, der kan være med til at forklare, hvorfor visse grupper af arbejdsløse forbliver ledige, og hvorfor de eksisterende arbejdsmarkedspolitiske tiltag ikke har ændret herpå.