Organisatorisk forankring af velfærdsinnovation — en analyse med inddragelse af to cases fra aktiveringsområdet - Kristensen, Catharina Juul (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2008)
I denne artikel analyseres, hvordan innovationer håndteres og forankres i velfærdsorganisationer gennem to cases fra aktiveringsområdet. Artiklens fokus er todelt. I første del rettes opmærksomheden mod forståelser af begreberne entreprenørskab og innovation, og begrebet velfærdsinnovation defineres. I anden del analyseres et enkelt, men vigtigt aspekt af velfærdsinnovation, innovationernes organisatoriske forankring. Analysen er baseret på kvalitative casestudier i to organisationer inden for aktiveringsområdet: en kommunal og en privat organisation.