Social- og sundhedshjælperelevers omsorgsorientering og hjælperarbejdets modsætningsfyldte krav - Liveng, Anne; Liveng, Anne (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2006)
Denne artikel handler om social- og sundhedshjælperelevers orientering mod omsorgsarbejdet og om, hvordan arbejdets indhold og rammer på en gang forudsætter og negligerer denne 'omsorgsorientering'. Gennem analysen af et livshistorisk interview med Lotte, der er sosu-hjælperelev, viser jeg, hvordan omsorgsorienteringen er en del af en livshistorisk socialisation for Lotte, hvordan den farver hendes uddannnelses- og jobvalg, og hvordan omsorgsorienteringen projiceres ud i hendes fremtidsdrømme. Klip fra observationer med Lotte i uddannelsens praktikperiode il lustrerer de modsætningsfyldte krav til Lotte, når hun er på arbejde i hjemmeplejen.