Psykosocialt arbejdsmiljø — en fælles opgave i det lokale samarbejde - Ilsøe, Anna (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2005)
Problemer med det psykosociale arbejdsmiljø er vanskelige at regulere fra centralt hold, og derfor udviser arbejdsmarkedets parter en stigende interesse for at styrke reguleringen af det psykosociale arbejdsmiljø ude på den enkelte arbejdsplads. I denne artikel argumenteres der for, at de lokale parter på offentlige DJ¯F-arbejdspladser ofte oplever problemer med at forvalte det psykosociale arbejdsmiljø, men også at det er muligt for de lokale parter at institutionalisere et samarbejde på området, hvis de rette betingelser er til stede. Det afgørende er, at samarbejdsudvalget er inddraget i institutionaliseringsprocessen, og at medarbejdersiden har en tilstrækkelig grad af medindflydelse i det lokale samarbejde.