Kunnskapslegitimering av medvirkning - Moltu, Berit (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2005)
Denne artikkelen diskuterer utfordringer for medarbeiderdeltakelse ved bruk av managementkonseptet Business Process Reengineering (BPR) sett i relasjon til et organisasjonsendringsforsøk i oljeselskapet 'Norwestoil'. Gjennom å følge kontroversen rundt medvirkning i dette organisasjonsendringsforsøket ser vi ulike former for medvirkning og ikke-medvirkning ta plass. Disse formene spiller seg ut i et nettverk av aktører, artefakter (for eksempel BPR og KF (kontinuerlig forbedring) programmene), interesser og ulike legitimeringsformer som til sammen utgjør et organisatorisk handlingsrom for medvirkning.