Køn, selvstyre og kvalitet i arbejdslivet— erfaringer fra et aktionsforskningsprojekt med selvstyregrupper i omsorg og industri - Bilfeldt, Annette; Hofmeister, Elsebeth (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2005)
Hvordan kan samarbejdet i fleksible selvstyregrupper skabe et bedre arbejdsliv med balance mellem arbejdsliv og den øvrige livssammenhæng? Denne problemstilling behandles ud fra dobbeltheden af øget stress og øget arbejdstilfredshed/glæde-afdækket i et aktionsforskningsprojekt inden for industriarbejde og omsorgsarbejde. Gruppernes problemforståelse og handlingsorienterede forslag til håndtering af konflikter diskuteres samtidig i forhold til erfarede kønsforskelle.