Sikkerhet, følelser og fellesskap - Ramvi, Ellen (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2003)
Opplevelse av stagnasjon i arbeidet med sikkerhet i nordsjøen, har fått oljeindustrien til å søke nye veier for å komme videre i sikkerhetsarbeidet. Denne artikkelen beskriver og analyserer to prosjekt der en forsøkte å bedre sikkerheten offshore gjennnom å ta utgangspunkt i 'lagånd' (team spirit). I gruppeprosesser med ansatte reflekterte en over konkrete erfaringer fra arbeidssituajsoner. Gruppeprosessene ble utviklet på bakgrunn av objektsrelasjonsteori (teori om kontaktutvikling) og helsefremmende ideologi.