Integrerede ledelsessystemer og arbejdspladsdemokrati i et bæredygtighedsperspektiv - Lund, Henrik Lambrecht (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2002)
Artiklen diskuterer spørgsmålet om, hvad integrerede ledelsessystemer betyder for arbejdspladsdemokratiet, og hvordan medarbejderne deltager i udviklingen af mere bæredygtige arbejdspladser. Artiklen analyserer to casevirksomheder, der har gennemgået en moderniseringsproces ved hjælp af miljøog arbejdsmiljøledelsessystemer. Artiklen peger på, at frontløbervirksomhederne på miljø- og arbejdsmiljøområdet ikke tilgodeser medarbejdernes interesser. Derfor må fagbevægelsen opbygge et selvstændigt og stærkt virksomhedsdemokrati, der gør ledelsessystemerne til genstand for refleksion og politisering og forbinder arbejdspladsniveauet til den samfundsmæssige udvikling.