Dansk arbejdspolitiks gyldne tiår - Hvid, Helge (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
arbejdet udvikler sig i globalt etablerede mønstre. Dele af disse mønstre fremdrages i den offentlige debat om arbejde og organisation. I de senere år har den offentlige opmærksomhed rettet sig mod 'udvikling af de menneskelige ressourcer', 'fleksibilitet', 'kompetenceudvikling' og 'læring'. Der er dog store nationale, regionale og branchemæssige forskelle på, hvorledes disse mønstre udfoldes. Danmark har også i de sidste ti år været underlagt de globale strømninger for arbejdets udvikling, men disse strømninger har været stærkt påvirket af en styrket og reformuleret dansk arbejdspolitik. arbejdspolitikken er dybt præget af de danske og skandinaviske arbejdsmarkedstraditioner, og samtidig har en række arbejdspolitiske initiativer i perioden ændret forholdene på arbejdsmarkedet markant. For at bevare de grundlæggende træk i den danske model, har det været nødvendigt at foretage store ændringer. I denne artikel præsenteres de sidste ti års arbejdspolitik, dens indflydelse på arbejdsforholdene analyseres, og visionerne i politikken diskuteres.