Introduktion af nye ledelsesformer— da Scientific Management kom til Danmark 1905-1920 - Burchardt, Jørgen (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
I dag introduceres med korte mellemrum nye metoder til at lede og organisere arbejdet. En stadig strøm af ofte engelsksprogede management-ideer tilbydes af konsulentfirmaer. Den første af disse idéer kom til Danmark i det første årti af 1900'tallet. Artiklen viser hvorledes idéerne med entusiasme blev indført på NKT's fabrik i Middelfart, men også at der er en lang række faktorer, der skal være opfyldt før en introduktion virkelig lykkes og slår igennem-først et halvt århundrede senere skete det på fabrikken.