Teknologiske designprocesser og arbejdsmiljø— om social formning af teknologi og arbejdsmiljø i fødevaresektoren - Broberg, Ole (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Det har i mange år været en intention i det danske arbejdsmiljøsystem at forsøge at tage hensyn til arbejdsmiljøet, når der udvikles og indføres ny teknologi på arbejdspladserne. Det er kun lykkedes i begrænset omfang. Baseret på nyere teknologisociologisk teori, og et case studie af udvikling af ny teknologi til fødevaresektoren, diskuterer denne artikel muligheder og betingelser for, at arbejdsmiljø kan inddrages i teknologiske designprocesser. Spørgsmålet er, om teknologisociologiens forståelse af sådanne processer kan bidrage til at udvikle nye strategier og handlingsanvisninger for arbejdsmiljøprofessionelle.