arbejdsmarkedspolitikken og aktivering af arbejdsløse - Lind, Jens; Møller, Iver Hornemann (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2001)
Aktivering af arbejdsløse-også kaldet workfare-er her i 1990erne blevet en væsentlig ingrediens i dansk og europæisk arbejdsmarkedspolitik. Selvom aktiveringsstrategien i princippet altid har været en del af arbejdsløshedspolitikken er dens betydning klart øget. Hvorfor det? Artiklen gennemgår arbejdsløshedspolitikkens udvikling i Danmark igennem de seneste 25-30 år set i relation til arbejdsmarkeds- og velfærdspolitikken og prøver at give nogle bud på at forstå en for aktiveringspolitikkens fremvækst og store betydning i Danmark.