Indledning - Redaktionen, - (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2000)
arbejdet ændrer karakter i disse år. Den tyske sociolog Ulrich Beck taler i sin fremtidsdiagnose om Brasilianisering af arbejdet. Han mener, at vi i stigende grad vil se helt andre forløb i de individuelt komponerede arbejdsliv end livslang ansættelse. I stedet vil vi se skift mellem arbejde i forskellige sektorer og mellem vidt forskellige former for ansættelse-for eksempel som sælger, småhandlende, håndværker og udbyder af personlig serviceydelser-blandet med uddannelse og andre frivillige aktiviteter. Derfor forandres også den mening og betydning vi som personer tilskriver arbejdet i vores tilværelse, den måde hvorpå vi bringer vores subjektivitet i spil i arbejdssituationen, samt den måde hvorpå arbejdet sætter vores erfaringshorisont.