Unges arbejdsbegreb - Simonsen, Birgitte; Katznelson, Noemi (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2000)
På både arbejdsmarkedet og i en række samfundsmæssige organiseringer er der rift om de unge og usikkerhed om de unges krav til et fremtidigt arbejds. liv. Skal man søge at begrænse, styre og dirigere de unges valg? Skal man sætte sin lid til, at de unges orienteringer og krav er i overensstemmelse med tidens tand? Og hvorfor kan unge ledige ikke udfylde netop de huller på arbejdsmarkedet, der passer til deres kvalifikationsniveau? Artiklen søger at indkredse en forståelse af unges bevæggrunde og forventninger til arbejdet. Både unge i uddannelsessystemet, på arbejdsmarkedet og dem udenfor.