EU-direktiver på det danske arbejdsmarked - en hund i et spil kegler? - Knudsen, Herman; Lind, Jens (Tidsskrift for Arbejdsliv, 1999)
Aktørerne på det danske arbejdsmarked har været stærkt optaget af at forhindre, at EU-direktiver kommer til at medføre forandringer af den måde, hvorpå arbejdsmarkedsforhold traditionelt reguleres i Danmark. Den danske indsats over for EU-direktiver har i høj grad været centreret om et "forsvar for den danske model". I denne artikel problematiseres specielt fagbevægelsens medvirken i denne politik.