Ideologi og den forandrede regulering af arbejdsmarkedet - et britisk perspektiv - Seglow, Peter (Tidsskrift for Arbejdsliv, 1999)
Med udgangspunkt i den britiske udvikling diskuterer artiklen den ændrede regulering af arbejdsmarkedet i lyset af skiftet fra kollektivisme til liberalisme og individualisme. Fagforeningerne får nye opgaver, når kun et mindretal af de ansatte er dækket af kollektive overenskomster, og når fastlæggelsen af lønmodtagernes rettigheder primært sker gennem lovgivning, ofte baseret på EU direktiver