”Man må kunne tage noget lort!”: om humor, jargon og øgenavne som maskuline fællesskabsmarkører på et værksted befolket af mænd - Frostholm, Peter Hornbæk; Krøyer, Thomas Rauff (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2018)
Når man begår sig på en arbejdsplads, er der mange ting, man må lære for at finde ud af at høre til. På et af DSB’s store værksteder i provinsen må man som mand og håndværker, foruden at lære at tilpasse sit håndværk til praktisk arbejde på stedet, lære at ”kunne tage noget lort!”. Til den lokalt situerede handleviden på stedet knytter der sig et korpus af humorudvekslinger og en helt særlig jargon, som man må kunne lære at finde sig til rette i og i sidste ende mestre for at få plads i det markante mandefællesskab på stedet.