Du skal forberede dig på at blive pensionist - Theilgaard, Lisbeth; Møller, Niels; Christoffersen, Mads (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2020)
Arbejdsmarkedet vil i de kommende år gennemgå dramatiske ændringer. Den største er uden tvivl, at en bestemt alder i sig selv ikke vil være ensbetydende med et farvel til arbejdslivet, sådan som det har været i generationer – lige så sikkert som et ammen i kirken. Når fløjten lød for sidste gang, forlod man ikke bare sin arbejdsplads fra den ene dag til den anden. Man forlod også de kolleger, der for de fleste havde været den sociale kerne gennem en menneskealder.