Seniorarbejdslivet skal være både bedre og længere - Børsting, Harald (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2020)
Vores velfærdssamfund drives af, at dem, der kan, bidrager. I takt med at vi lever længere, og det generelle sundhedsniveau løbende er blevet forbedret, er det glædeligt, at danskerne i stigende grad vælger at tage nogle ekstra år på arbejdsmarkedet. Alligevel kan vi se, at de 60-64 årige i mindre grad arbejder end den øvrige befolkning. Samtidig peger fl ere studier på, at mange gerne vil arbejde så længe som muligt. Derfor nedsatte den daværende regering i maj 2018 Seniortænketanken til at komme med anbefalinger til, hvordan kvaliteten i seniorarbejdslivet kan forbedres, så vi kan give fl ere seniorer, der kan og vil, lyst til og mulighed for at blive længere på arbejdsmarkedet. Nu har vi i tænketanken afsluttet arbejdet og kommer derfor med anbefalinger til regeringen. I denne kronik vil jeg komme ind på de udfordringer, der har været udgangspunktet for Seniortænketankens arbejde, samt de virkemidler, vi i tænketanken vurderer kan hjælpe fl ere til at blive længere på arbejdsmarkedet.