OK18: Solidaritetspagt, musketer-ed, massemobilisering og tæt på storkonflikt i den offentlige sektor - Høgedahl, Laust; Ibsen, Flemming (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2019)
OK18 blev en af de mest højdramatiske overenskomstfornyelser i den offentlige sektors historie. Overenskomstforhandlingerne kom i helt nye situationer, som ikke var prøvet før. Alle tre områder: stat, kommuner og regioner endte alle i Forligsinstitutionen på samme tid, og begge parter varslede konfl ikt. I denne artikel undersøger vi – via kvalitativt data kombineret med teori om magtressourcer – hvorfor det kom så vidt, og hvordan det til trods for højspændte forhandlinger alligevel lykkes parterne at indgå forlig.