Strategier for tværsamarbejde sætter professionsidentiteter under pres - Frederiksen, Jesper (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2017)
Tværfagligt samarbejde har i de senere år spillet en fremtrædende rolle i at udvikle og transformere vedfærdsstaten og dens institutioner og tilskrives positive potentialer i forhold til samarbejde, læring og synergi. Denne artikel undersøger hvordan strategier om tværfagligt samarbejde er med til at udfordre og ændre de faglige identiteter hos blandt andet sygeplejersker og socialrådgivere. Tilgangen i artiklen er en Bourdieu baseret institutionel dokumentanalyse – udviklet til formålet – af policy dokumenter udgivet af forskellige velfærdsstatslige institutioner. Artiklen rejser spørgsmål om, hvorvidt tværfagligt samarbejde medfører en de- eller reprofessionaliseringstendens, især indenfor områder hvor der er tale om at varetage en funktion som velfærdsstatens vogter af humanistiske og/eller solidariske værdier.