Mellem drømme og mareridt — fremtidsudsigter for arbejdsmiljøets virkemidler - Nielsen, Klaus T.; Hasle, Peter; Møller, Niels; Seim, Rikke; Limborg, Hans Jørgen; Bramming, Pia (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2016)
D en koordinerede arbejdsmiljøpolitiske indsats på nationalt niveau har været udviklet gennem en række planer; fra "Rent arbejdsmiljø 2005", lanceret af arbejdstilsynet i 1996 til "En strategi for arbejdsmiljøindsatsen frem til 2020", som blev godkendt af den daværende regering i (2020-planen). På trods af planerne består den samfundsmæssige arbejdsmiljøindsats primært af mange relativt små ukoordinerede aktiviteter, som er præget af skiftende regeringers ’stop and go’-politik. Kort sagt er målene for fremtidens arbejdsmiljø høje, mens praksis synes utilstrækkelig for at opnå målene, og indsatserne gennemføres, selvom der er forbavsende lille viden om, hvordan de virker.