Kollektive hemmeligheder— om det psykiske arbejdsmiljø på universitetet - Oberländer, Teresa Rousing; Kjeldgaard, Hanne Hvass (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2015)
N år forskere spørges til deres oplevelse af det psykiske arbejdsmiljø, der karakteriserer universitetet som arbejdsplads, er udsagn som ovenstående hyppigt forekommende. Udsagnene stammer fra en række interviews foretaget i forbindelse med udarbejdelsen af et speciale med titlen Under overfladen-oplevelsen af det psykiske arbejdsmiljø blandt forskere på et universitet i Danmark (Oberländer & Kjeldgaard 2015). Specialet konkluderer, at det psykiske arbejdsmiljø på universitetet er præget af ’performance’, utydelige og høje krav samt en udpræget tendens til individuel håndtering af alt fra planlægning til mentale sammenbrud. Der er ikke plads til at føle sig presset, ytre kritik af forholdene eller blive syg-i hvert fald ikke, hvis man vil beholde sit job og sin selvforståelse som rigtig forsker.