Indledning - Redaktionen, - (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2015)
Dette nummer af Tidsskrift for arbejdsliv var annonceret uden tema. Så meget mere overraskende er det, at hovedparten af artiklerne omhandler beskæftigelsesindsatsen, herunder hvordan faglige, organisatoriske og styringsmæssige kontekster påvirker den aktive beskæftigelsespolitik, hvilke antagelser der ligger under indsatsen for at få sygemeldte tilbage til arbejde, samt hvordan kategoriseringer i beskæftigelsesindsatsen domineres af en tænkning om mennesket som aktivt og potentielt ressourcefuldt. Vi har derfor valgt at kalde temanummeret for Beskæftigelsesindsatsen: antagelser, kontekster og kategoriseringer. Vi fik dog også artikler ind med helt andre temaer.