Socioteknik som samfundsforandring - Hvid, Helge; Hvid, Helge (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2014)
Socioteknikken har gjort sig gældende siden 1950’erne, og har siden da gang på gang forsøgt at relancere sig selv. Nyere eksempler på sådanne relanceringer er den danske version af virksomhedens sociale kapital, Gittells begreb om relationel koordinering og arbejdspladsbaseret innovation, som EU-kommissionen søger at lancere. Jeg vil her give mit svar på tre spørgsmål: a) Hvad er socioteknikkens grundprincipper? b) Hvorfor er det så svært at skabe opbakning til disse grundprincipper? c) Har socioteknikken en fremtid som samfundsforandrende kraft?