Vidensproduktion, positionering og magt i historieværksteder - Hansen, Agnete Meldgaard; Pedersen, Maria Hjortsø (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2014)
Historieværksteder har gennem de senere år vundet udbredelse som forskningsmetode inden for arbejdslivsforskningen i Danmark. Historieværksteder har til formål at frembringe en fælles deltagerdrevet fortælling om en arbejdsplads’ historie og har karakter af at være forhandlende og konsensussøgende. Artiklen præsenterer en analyse af de særlige præmisser der opstilles for vidensproduktion i værkstederne og disses implikationer for forhandling af gyldig viden og legitime subjektpositioner blandt deltagerne i værkstederne. Der argumenteres for at analyser af den konkrete interaktion i værkstederne kan generere nye indsigter i tillæg til indholdsmæssige analyser af de producerede fortællinger. Endvidere peges der på en række opmærksomhedspunkter til både analyse- og faciliteringsarbejdet.