Balance mellem engagement og stress - Freil, Pia; Freil, Pia (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2014)
Som chefkonsulent på to af Professionshøjskolen Metropols 16 grunduddannelser oplever jeg en arbejdsplads, hvor alle arbejder engageret, hvor der er mulighed for og vilje til at tage ansvar og påtage sig nye opgaver, og hvor personalepolitikken formuleres medet stort "Vi". Jeg oplever også en arbejdsplads, hvor der er risiko for stress, og hvor et tilbagevendende tema under frokosten er, hvor mange timer medarbejderne hver især måtte arbejde. Det har undret mig, at der er så megen snak om alle de ekstra timer, folk lægger på jobbet. Og det har undret mig, at det samtidig virker som om, det er meget svært at sige nej til nye opgaver. Jeg oplever, at vi som professionshøjskole og jeg som faglig koordinator har et ansvar for at sikre, at medarbejderne kan arbejde engageret samtidig med, at der kan sættes grænser for arbejdet.