Nogle konsekvenser af Strukturreformen år 6 — det specialiserede socialområde - Pedersen, John Storm; Hammer, Sverri (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2012)
Hvilke konsekvenser har Strukturreformen haft for medarbejdere, ledere og borgere på det specialiserede socialområde? Medarbejderne på det specialiserede socialområde er typisk fagprofessionelle: socialrådgivere, (social)pædagoger og andre fagprofessionelle. Lederne på området er typisk også fagprofessionelle med megen videre- og efteruddannelse. Borgerne på det specialiserede socialområde er udsatte børn og unge, handicappede, hjemløse og andre ’svage’ borgere, som velfærdsstaten har en særlig forpligtigelse til at hjælpe. Med Strukturreformen overgik det specialiserede socialområde (DDS) fra amterne til kommunerne, hvorved området er et af de velfærdsområder, som Strukturreformen har påvirket mest. Strukturreformen har på DSS skabt en konflikt mellem især det professionelle og det bureaukratiske paradigme, hvor det bureaukratiske dominerer. Nogle centrale konsekvenser heraf for medarbejdere, borgere og ledere analyseres og diskuteres i artiklen.