Når man har sig selv med på arbejde — identitetsarbejde i en organisatorisk kontekst - Humle, Didde Maria; Pedersen, Anne Reff (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2010)
I artiklen stiller vi skarpt på det følelsesmæssigt krævende identitetsarbejde, der er forbundet med at performe succes og fiasko i konsulentarbejde. Konsulentfortællinger om fiasko er ofte følelsesmæssigt krævende og fragmenterede fortællinger om det personligt utilfredsstillende i ikke at kunne udføre arbejdet tilfredsstillende. Succesfortællingerne handler derimod om det meningsfulde og tilfredsstilende i gennem arbejdet at gøre en reel forskel for andre mennesker. Den meningsskabelse, der er knyttet til succes og fiaskofortællinger, er helt central for konsulenters arbejdsforståelse og deres opfattelse af overensstemmelse mellem selvdefinition og arbejdssituation. Men fortællingerne skabes ofte ’backstage’, og får derfor aldrig den opmærksomhed i virksomhedens sociale liv, som kunne bidrage til en bedre forståelse af medarbejdernes følelsesliv og arbejdsliv.