Teatret i arbejdslivsforskningen - Tofteng, Ditte; Husted, Mia (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2010)
Artiklen vil præsentere, hvordan brugen af teater og drama åbner og skærper forsknings- og udviklingsarbejdet i arbejdslivsforskningen. Udgangspunktet er de erfaringer, vi har gjort gennem en årrække med at inddrage teater og drama i udviklings- og forskningsprojekter på feltet omkring arbejdsliv, marginalisering og arbejdsløshed. Gennem eksempler fra vores aktionsforskningsprojekter vil vi belyse, hvordan teater og iscenesættelser af kritik og utopi har skærpet tabuiserede og marginaliserede temaer og styrket perspektiverne på forskningens rolle som forandringsaktør.