Lokale beskæftigelsesråd i krydsfeltet mellem stat og kommune - Bredgaard, Thomas; Larsen, Flemming; Bredgaard, Thomas; Larsen, Flemming (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2008)
Med kommunalreformen er der fra 2007 indført nye rådgivende strukturer på beskæftigelsesområdet. Repræsentanter i regionale og lokale beskæftigelsesråd (RBR og LBR) har fremover en rådgivende rolle overfor beskæftigelsesmyndighederne, og skal blandt andet medvirke til at overvåge og kontrollere, at jobcentrene præsterer tilfredsstillende resultater og effekter. Dette er væsentligt anderledes funktioner og opgaver end deres forgængere, de regionale arbejdsmarkedsråd og lokale koordinationsudvalg. I denne artikel præsenteres surveydata fra en landsdækkende undersøgelse af de nye lokale beskæftigelsesråds virke og funktion. Trods den omfattende skepsis overfor rådenes nye roller og funktioner, som navnlig under tilblivelsen af styringsreformen blev fremført af de centrale organisationer på arbejdsmarkedsområdet, mener hovedparten af LBR-medlemmerne at rådene er kommet relativt godt fra start. Det forekommer imidlertid vanskeligt for rådene at fi nde deres egne ben at stå på i krydsfeltet mellem en tiltagende statslig styring på beskæftigelsesområdet, og en stærkere kommunal forankring af indsatsen.