Dansk beskæftigelsespolitik i det nye årtusinde — kontinuitet og forandring - Andersen, Pernille Tanggaard; Bredgaard, Thomas; Damgaard, Bodil; Larsen, Trine P. (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2008)
Det mest sikre, man kan sige om arbejdsmarkedspolitikken, er, at den er under konstant forandring. Siden 2005 er der som følge af strukturreformen blevet etableret nye lokale jobcentre i hver kommune. Forestillingen om det "enstrengede" system, som blev lanceret med Flere i arbejde, er nu ma terialiseret i 77 fælles jobcentre, hvor stat og kommune er flyttet sammen, og 14 pilotjobcentre, hvor kommunen har an svaret for både forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere. I medfør af denne reform er der samtidig etableret rådgivende beskæftigelsesråd centralt, regionalt og lokalt. Akasserne har også med Velfærdsaftalen fået nye beskæftigelsespolitiske opgaver overfor deres ledige medlemmer.