Skal sundhedsfremme indsatser på arbejdspladsen være evidensbaserede? - Højgaard, Betina (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2008)
L ivsstil er ikke længere en privat sag. Offentlige såvel som private arbejdspladser forsøger i dag at påvirke deres medarbejdere i retning af en mere sund livsstil. Virksomhederne føler således i større grad end tidligere, at de har et medansvar for de ansattes sundhedsvaner (Sundhedsstyrelsen 2006). Dette lader sig blandt andet afspejle i det voksende marked af aktører på området, som tilbyder deres bistand til virksomhederne, i form af fx tilbud om afholdelse af livsstilskurser, rygestoptilbud, diætistvejledning mm. På DR kunne man i efteråret følge med i programmet Chris på chokoladefabrikken, der viste hvordan Toms chokoladefabrik ved hjælp fra en sundhedscoach forsøger at inspirere deres medarbejdere til en sund og aktiv hverdag. Det er således ikke længere kun den enkeltes ansvar at leve sundt, men arbejdsgiveren får også et an svar for, at medarbejderne lever sundt.