arbejdsrelateret stress — fra symptomer til et komplekst samspil - Andersen, Lars Peter; Andersen, Lars Peter (Tidsskrift for Arbejdsliv, 2007)
Et stigende antal mennesker giver udtryk for, at de i deres dagligdag føler sig stressede, og et stigende antal mennesker sygemeldes på grund af stresssymptomer. Det er dog ikke klart, hvad det vil sige at føle sig stresset endsige klinisk defineret, hvornår en person er syg på grund af stress. Artiklen redegør for, hvorledes det måtte opleves at være stresset på baggrund af eksisterende litteratur. Resultaterne viser, at stresssymptomer dækker over en bred vifte af symptomer fra milde symptomer til mere alvorlige symptomer, der kan være så belastende, at det kan sidestilles med en psykiatrisk diagnose.